Monday 2 May 2016

Vise od ljepote...




Znala sam da zelim sudjelovati u ovom natjecaju cim sam za njega saznala na Avonovom instagramu...srce mi je nekako "poskocilo" i jedva sam cekala dobiti Avonov e-mail sa detaljnim uputama za prijavu!
Enriquea Iglesiasa "otkrila" sam davne 1997. (ili mozda '98.?) god. na odjavnoj spici tada ultra popularne meksicke sapunice "Marisol" i...zaljubila se! Kao prava tinejdzerica koja je sanjala o velikoj ljubavi, zapocelo je moje idealiziranje tog spanjolskog pjevaca i ja sam znala: "Jednog dana cu ga upoznati, on je savrsen decko za mene!"
Tada nije bilo drustvenih mreza, ali u gradskoj biblioteci provodila sam sate surfajuci na internetu, trazeci sto vise informacija o tom prezgodnom decku, koji je tada veliku slavu imao u Latinskoj Americi, ali nije bio toliko znan u ostatku svijeta. Saznala sam adresu njegovog managementa (pih, danas je lako poslati mu DM na njegov instagram, zar ne?) i krenula pisati nebrojeno mnoga pisma, koja su bila neka vrst dnevnika, jer u njima mu nisam pisala o tome koliko ga obozavam, vec sam mu pisala o meni i mojem (ne)zanimljivom srednjoskolskom zivotu.
Bila sam toliko uporna da sam od njega osobno dobila fax poruku za 17. rodjendan, a vise puta i potpisanu fotografiju, majice i ostale gadgete! Imala sam priliku i razgovarati sa njegovim managerom Fernanom Martinezom, koji me je zelio dovesti u Ameriku gdje bih u nekom tv show-u upoznala Enriquea osobno! Buduci da se u tako kratkom roku viza za SAD nije mogla dobiti, ta ideja pala je u vodu i ostavila me jako razocaranom. Nisam se dala pokolebati, kako bih bolje razumjela svog omiljenog pjevaca, kupila sam udzbenik spanjolskog jezika i slobodno vrijeme provodila prevodeci njegove pjesme, a nedugo zatim zaredala su se pisma upucena mojem Enriqueu na spanjolskom jeziku. Osoblje njegovog manadzmenta prozvalo me "Enriqueovim fanom broj 1", sto meni i nije bila neka cast...nisam zeljela biti etiketirana kao Enriqueov fan, ja sam zeljela da mi on bude prijatelj. Danas se sa osmjehom i sramezljivo sjetim tog ludog razdoblja mog zivota, ali toj mojoj zaljubljenosti / zaludjenosti u Enriquea mogu zahvaliti uspjesno prebrodivanje nekih od najtezih godina moga zivota (razvod roditelja i ostale nezgode), jer ja sam ostala uz knjigu, odlican dak, mastajuci o nekoj drugoj realnosti koja me ocekuje, daleko od ove surove svakodnevnice i obiteljskih problema koje sam prozivljavala, u vrlo osjetljivim godinama.

Ove retke pisem iz srca, jer ukoliko zelimo pricati o ljepoti i o tome sto se moze smatrati visem od ljepote, nema mi druge nego ogliti vam svoje srce i dati vam ga ovdje, na mom blogu...
Kada mi je stigao Avonov e-mail sa uputama o prijavi za natjecaj, nalazila sam se sa muzicem na putu prema Hrvatskoj. Zatvorila sam oci i postavila si pitanje: "Sto je vise od ljepote?" Odmah sam znala odgovor: "Ovaj zivot! Dar zivota i mogucnost da ga zdravi prozivimo, vise je od ljepote i toliko je veliko da se ne moze opisati rijecima!" Iz znatizelje pitala sam isto pitanje i muzica, a njegov je odgovor bio: "Ljubav! Ljubav je vise od ljepote!". Ja sam se nasmijala i rekla: "Koji je to klisej, haha!", a nakon sto sam  mu rekla sto ja smatram visim od ljepote, uslijedio je njegov pogled i komentar: "A tvoj odgovor kao nije!"...Nakon toga sam zakljucila: "Upomoc, moj Avonov entry ne moze biti pun kliseja, haha, na taj nacin sigurno necu nis' osvojiti!"

Ali, tjedan dana nakon tog putovanja, sjedim ovdje za svojim radnim stolom i iskreno mislim dodati jos jedan klisej listi stvari koje smatram visima od ljepote: Sreca!


Jer dok nam standarde ljepote namecu mediji, ljubav i srecu nitko nam ne moze nametnuti, to proizlazi iz naseg srca, a zivot je Dar.
A Avon se u cijelu tu pricu uklapa kao dio slagalice: Avonova filozofija i Avonov brand protezu se dalje od prodaje make up-a i proizvoda za njegu nase vanjstine. Avon brine o zdravlju i zivotu, sudjeluje u borbi protiv raka dojki i zalaze se protiv nasilja u obitelji te slavi svaku zenu kao lijepu, bez obzira na dob, etnicku pripadnost ili estetski izgled. 
Bez obzira na ishod ovog natjecaja, Avon me motivirao i nadahnuo za ovaj tekst, i hvala mu na tome!

Puno je godina proslo od moje zaljubljenosti u fantaziju koju sam sama kreirala u svojoj masti, Enrique je pao u drugi plan kada sam se prvi puta stvarno zaljubila, u realnog decka. Pisma su postajala sve rijeda, a u zadnjem pismu pisala sam bas o tome koliko sam sretna i zaljubljena.
Enrique Iglesias nije vise moja ljubav. Ali ja sam i dalje njegov fan br. 01 i zbog toga bi bilo lijepo konacno prisustvovati njegovom koncertu!


10 comments:

  1. Ovo je zaista bilo predivno! Čitajući ovaj post nekako sam se uživjela u tvoj život i razmišljala o tebi u tom tinejdžerskom periodu tvog života gdje sam pronalazila upravo sebe u ovom razdoblju. Zvučat ću totalno glupo ali ja sam potpuno zaluđena One Direction bendom. Ta zaluđenost je počela negdje 2012.godine i do dan danas nije prestala iako sam to u većim mjerama prestala pokazivati pred ostalim ljudima. Ta ljubav mi je postala dovoljna samo za mene i, naravno, njih. Oni mene možda nikada u životu neće vidjeti, još manja je šansa da će zapamtiti moj lik, moje ime ili moje riječi ali... Bez obzira na sve, ja ću njih uvijek voljeti. Uvijek će biti momci koji su probudili ono ''nešto'' u meni, koji su me prvi učinili da se osjećam lijepom njihovim prvim hitom ''What makes you beautiful'' i naravno, koliko god se oni promijenili, kakvi god muškarci (nisu više ''momci'') , očevi ili muževi postali, uvijek će zauzimati posebno mjesto u mom srcu.
    Hvala ti puno što si ovo objavila jer si me potakla na razmišljanje i definitivno dodirnula moje osjećaje koji su se sada pretvorili u male suze , nisam sigurna da li su radosnice ili ne ali sam sigurna da si ti odlična blogerica i da definitivno zaslužuješ upoznati Enriquea!
    xoxo

    Vildana from Living Like V & Stalia Is BAE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aj draga moja, bas ti hvala na ovom komentaru, nisam ni sanjala da bih nekoga mogla toliko dirnuti ovom mojom malom ispovijesti! A i mene je dugo drzala "zaljubljenost" haha, skoro pa kroz cijelu srednju skolu...ja sam mu pripisala sve atribute koje sam zeljela da moj savrsen decko ima, a i njegov fizicki izgled nije bio na odmet haha. Te nase tinejdzerske zaljubljenosti dio su odrastanja. Hvala ti puno jos jednom, a imam za tebe jedno iznenadenje koje jos nisam stigla objaviti na blogu, pa kad uhvatis priliku obavezno pogledaj: https://www.youtube.com/watch?v=q7VpG8PAE_M Pusa draga moja

      Delete
  2. Replies
    1. Hvala ti draga! Kako si mi? Dugo se ven nismo cule! Pusa velika xo

      Delete
  3. Really interesting post...thx for sharing! xx

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Hello lovely people ♥
Thanks for taking the time out of your day to read my blog & to comment!
I truly appreciate it!
If you'd like to follow me, I'd be more than happy to follow back, I believe that we should all support eachother.
Just let me know in the comments that you followed me, and I'll make sure to follow you back as soon as I can! xo from Italy ♥♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...